Malalties comunes en cadells

2022-03-28

A l'hora d'adoptar un cadell, és molt important acudir a un veterinari perquè li faci una exploració completa, i informi de quines vacunes necessita per immunitzar-se durant els primers mesos de la seva vida.

Sempre és recomanable visitar el veterinari davant de qualsevol alerta que puguem detectar . Per saber quan és realment indispensable, és convenient observar el seu aspecte i comportament amb certa assiduïtat. D'aquesta manera, sempre estarem al corrent de qualsevol signe de comportament diferent a l'habitual. És comú que els cadells desenvolupin símptomes de malalties comunes durant els primers mesos de vida. En aquest article, des de la Clínica Veterinària Santa Marta analitzem les alteracions més usuals.

Vòmits

Els vòmits son una patologia molt comuna. El més normal és que el gos o gat vomiti per eliminar substàncies que fan mal el seu organisme. Si té lloc de manera esporàdica no resulta preocupant. Ara bé, si els vòmits es repeteixen poden ser el símptoma d'alguna alteració del seu organisme. Si els vòmits van acompanyats de la pèrdua de gana del cadell ens podem trobar davant d'una malaltia vírica, una reacció al·lèrgica o tingui paràsits intestinals. En el cas que els vòmits siguin constants, des de la Clínica Veterinària Santa Marta recomanem retirar-li el menjar i portar-lo al veterinari per fer-li un diagnòstic exacte.

Diarrea

Una de les altres situacions amb les què ens podem trobar és la diarrea. L'alteració dels excrements del cadell es pot deure a múltiples factors, per la qual cosa no cal alarmar-se des d'un principi. Si a la diarrea l'acompanya febre, apatia, pèrdua de gana o tremolors cal assistir al veterinari. Per recuperar el sistema intestinal del cadell a la normalitat és recomanable el dejú durant unes hores i aplicar una dieta baixa en greixos. L'equip de professionals de la Clínica Veterinària Santa Marta de Mataró recomanarà la millor dieta per acabar amb la diarrea.

Cucs intestinals

Els cucs intestinals solen ser molt freqüents en els cadells, sobretot si no es troben desparasitats. No es tracta d'una malaltia greu del cadell, i sovint depèn del sistema immunològic de l'animal. La diarrea sol ser el primer símptoma, i pot anar acompanyat d'inflamació intestinal. Els cucs intestinals roben els nutrients del cadell i pot comportar l'aprimament i la pèrdua de brillantor del seu pèl. En cas de sospita, és adient visitar un veterinari per desparasitar el cadell.

Ascaridiosi

Dins les malalties parasitàries en cadells també trobem l'ascaridiosi. Es tracta d'una patologia molt contagiosa que s'acostuma a encomanar a través de la ingesta. Els primers símptomes acostumen a ser la tos constant, la pèrdua de pes i la diarrea. En casos extrems, la malaltia pot desenvolupar en una complicació al sistema respiratori, com ara la pneumònia. Per aquest motiu, davant de símptomes com la tos o la pèrdua de pes recomanem acudir de forma urgent al veterinari.

Moquillo

Es tracta d'una malaltia molt comuna entre els cadells de gos. És causada per un virus que prové de la família del xarampió. La patologia es transmet amb facilitat d'un gos a l'altre i acostuma a generar hipertèrmia, conjuntivitis, tos i secrecions nasals i oculars. També es pot manifestar a través de vòmits i diarrea.

Al tractar-se d'una malaltia vírica, la millor forma de lluitar contra el moquillo són els suplements alimentaris i els fàrmacs per pal·liar els símptomes, com la diarrea, el vòmit i la tos. Una bona higiene i hidratació també seran necessàries per acabar amb el virus.

Parvovirus

Aquest virus és un dels principals temors de molts amos de cadells. És un infecció vírica que afecta a l'estómac y a l'intestí. Aquesta és una de les més greus que pot patir un cadell. Gràcies a les vacunes, és molt poc probable que un gos adult la pugui patir. Els símptomes amb que ens alerten són la febre, els vòmits escumosos, la falta de gana i la diarrea.

L'inconvenient d'aquest virus és que és molt resistent, de manera que es pot mantenir amb vida durant llargs períodes de temps a l'exterior, esperant envair un organisme. Per aquest motiu, cal vacunar els cadells i anar amb compte a l'hora de passejar-lo per zones molt transitades quan encara no està immunitzat.

La visita al veterinari en cadells: cabdal per evitar malalties comunes

La millor forma de lluitar contra aquestes malalties comunes dels cadells és la prevenció. Per això, des de la Clínica Veterinària Santa Marta recomanem una primera visita al veterinari quan el cadell tingui pocs mesos de vida. La vacunació i la desparasitació, juntament amb altres recomanacions donades pels nostres veterinaris de Mataró, permetran assegurar una bona salut del nostre cadell.

Contacta'ns per a més informació! 

Trucar
whatsapp